2019. február 16., szombat

AZ EGYSZERŰ ILLÓOLAJOK TERMÉSZETES MEGOLDÁST JELENTENEK AZ ALZHEIMER-KÓR SZÁMÁRA?



Az Alzheimer-kór megzavarja az agy egyes részeit, és kognitív károsodást okoz – romlik a gondolkodás, a memória és az ítélőképesség. Ez a demencia kialakulását megelőző fázis. Ez a folyamat, fokozatosan vezethet ahhoz, hogy a beteg egy másik személy állandó segítségétől függővé váljon.
1907-ben az Alzheimer-betegséget először a német orvos Alois Alzheimer írta le. Napjainkban, mint a demencia egy formája fordul elő több mint hétmillió embernél Európában.
Legtöbb esetben a betegnek először a rövid távú memóriájában keletkeznek zavarok. Romlik a memória, és rövid időn belül nem képes ellátni a szokásos háztartási dolgokat. Általában az állapot romlásával egyre több probléma adódik: önkifejezési nehézségek, döntésképtelenség, felejtés, zavaros- befejezetlen, néha agresszív viselkedés. A beteg személyisége is megváltozik, és a betegség utolsó szakaszában már nem képes önállóan ellátni magát.
Ami a klasszikus nyugati orvoslást illeti, sok esetben azt sugallják, hogy az Alzheimer-kór nem gyógyítható és a folyamat csak kis mértékben lassítható.

A népszerű amerikai orvos Dr. Eric Zielinski ezt a kijelentést tette: „Semmi sem áll távolabb az igazságtól. Higgyék el, a kutatások eredménye egyértelmű. Bár a gyógyszerek, amelyek a demencia ellen léteznek, szánalmasan eredménytelenek, az Alzheimer-kór természetes kezelése létezik, és az emberek ezt a természetes kezelést az Alzheimer-kór megelőzésére és kezelésére rendszeresen, kiváló eredményeket elérve, használják!"
Világszerte évi 10 millió embert érint Alzheimer-kór.Várhatóan 2025-2030-ra ez a szám kétszeresére, és háromszorosára nő. A betegek közel kétharmadát nők teszik ki.
Egy tudományos tanulmány (1) megerősítette, hogy a rozmaring illóolaj elősegítheti az idegszövet természetes regenerálódását. Az illóolaj párologtatása során javul az immunrendszer működése, segít megvédeni a szervezetet a vírusoktól és a baktériumoktól. Segít a stressz kezelésében és a negatív érzelmek csökkentésében. Néhány citrusféle illóolaja, például a Bergamot segíthet javítani a hangulatot, miközben nyugtató és feszültségoldó hatást is kifejt.
Egy friss tanulmány (2) megállapította, hogy az aromaterápia alkalmazása, különösen a rozmaring, a levendula és a citrusfélék felhasználása (mint nem farmakológiai terápiás módszer), hatékonyan befolyásolja pozitív irányban a demenciában szenvedő betegek állapotát. A rendszeres inhaláció után a betegeknek számottevően javultak a kognitív funkcióik.
Professzor Elaine Perry (Newcastle General Hospital) jelenleg is részt vesz az aromaterápiás vizsgálatokban, amelyek több helyszínen is futnak. Az Alzheimer-kórral összefüggésben új laboratóriumi vizsgálatokkal foglalkoznak az esszenciális illóolajok hatásmechanizmusával kapcsolatban. (3) professzor Perry azt nyilatkozta: „Az aromaterápiának a demenciában történő felhasználásával kapcsolatban végzett, ellenőrzött klinikai vizsgálatok, a megtörtént kezelések nyílt, minősített tanulmányai ígéretes eredményeket mutatnak.” (3)

És mi lehet természetes támogatás és segítség? Nézetem szerint hasonló a legtöbb betegséghez:
1. Minőségi táplálék. A megfelelő táplálék gyógyíthat,
2. Tiszta víz, a legjobb a természetes forrásvíz,
3. Tiszta levegő (tudom, ezt sajnos sokak számára nehéz elérni),
4. Megfelelő napfény. A nap az energia és a Földi élet nélkülözhetetlen forrása. (gondoljunk a D-vitaminra),
5. A megbocsátás és lelki béke megtalálása (ez szintén döntő fontosságú lehet),
6. Békés és vidám elme,
7. Imádság, Meditáció,
8. Mozgás és fizikai aktivitás. Gyaloglás, kertészkedés stb…
9. Jógagyakorlatok, különösen a fordított pozíciók,
10. Az időnk és az energiánk jelentős hányadát fordítjuk az élet értelmének keresése. Születettünk, és életcélunk hogy fokozatosan megértsük magunkat,
11. Tevékeny, hasznos, és kreatív élet és életcél,
12. Kiváló minőségű illóolajok,
13. Edzés, testgyakorlat,
14. Méregtelenítés. A méregtelenítés legjobb módja a böjt.
15. Éljünk minél inkább intuitív életet. Ez a legértékesebb képességünk.
16. Természet. Szépség. Egyensúly.
17. Alázat.
A cél az, hogy aktiváljuk és eddzük testünk és elménk öngyógyító képességét.
Mint minden betegségnél, itt is elengedhetetlen, hogy felismerjük, hogy ez egy olyan jelzés, amely során a testünk azt mondja nekünk, hogy gondjaink, érzéseink és cselekedeteink egyensúlyhiányt okoztak. Ekkor azt az üzenetet kapjuk, hogy valamit rosszul csinálsz, jobb lesz ha abbahagyod, gondolkodsz rajta és megváltoztatsz valamit. Ez a felismerés a betegség során természetesen alázatos hozzáállást igényel. És csak két lehetőségünk van. Vagy alkalmazzuk ezt a magatartást önkéntes alapon… vagy a természet a negatív következményekkel kikényszeríti belőlünk.
Az illóolajok és az Alzheimer-kór kapcsolatának vizsgálatát végző tudományos kutatások (4) az alábbi következtetésekre jutottak: "Az esszenciális olajok és illékony komponenseik iránti érdeklődés, az orrnyálkahártyán lévő szaglóreceptorokról a legújabb kutatásoknak köszönhetően rendelkezésre álló tudományos adatain alapul. A szaglóreceptorok képesek felfogni és megkülönböztetni az idegimpulzust megindító illatanyagok különböző molekuláit, és továbbítják a szagló idegnek a szaglóbuborékba. A szaglógombákban lévő idegsejtek továbbítják a hippokampusz felé, mivel a hippokampusz szorosan kapcsolódik a tanulási funkciókhoz és a memóriához, az illékony vegyületek potenciális gyógyszerek lehetnek az Alzheimer-kór kezelésében."
Meg vagyok győződve arról, hogy a 100%-ban természetes illóolajok a legjobb segítségek, amit a természet a test és az elme karbantartása szempontjából kínál. Hatékonyságukat a többezer éves használat és számtalan tudományos publikáció bizonyítja.
Legyünk egészségesek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *