2019. február 24., vasárnap

A TÖMJÉN ESSZENCIÁLIS OLAJ (BOSWELLIA SERRATA) A LEGJOBB TERMÉSZETES GYÓGYMÓD A RÁK ELLENI HARCBAN? 03.12.2017


A legtöbb kutatás a ritka illóolaj hatásaira fokuszál. Egy különleges időben élünk, amikor a WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint az egészséges emberek száma kevesebb mint 3 százalék. A népesség körülbelül 25% -a hal meg a rákban, és az erőfeszítések és kiadások ellenére ezek a statisztikák tovább romlanak számos országban. Szinte mindenkinek van  a családban olyan hozzátartozója vagy barátja aki ilyen súlyos betegségben szenved. Nem meglepő, hogy sok orvos és szakértő, több ezer éves tapasztalat és sok tudományos tanulmánya alapján, a tömjén esszenciális olaj felveszi a harcot a rák elleni küzdelemben. Jól ismert a három királyok gyönyörű története, akik a születendő Jézusnak tömjént vittek. A Biblia több mint harminc helyen tesz említést a tömjénről. Abban az időben az illóolajokat -kétezer évvel ezelőtt- királyi gyógymódnak nevezték. Áruk gyakran magasabb volt, mint az arany és drágakövek ára. A tömjént értékesnek, sőt szentnek tartották. Ez a minősítés máig megmaradt.

Mivel a  legyengült  immunrendszer gyulladáshoz és duzzanathoz vezethet, a tömjént potenciálisan természetes segítőként tekintik a rákellenes folyamatban. Kivonat a tömjén Boswellia Serrataból  olyan erős, hogy ma sokan tartják összehasonlíthatónak a NSAID fájdalomcsillapítókkal (szteroidmentes fájdalomcsillapítók).

A boswellia olyan fák nemzedéke, amely illatos gyantát tartalmaz, amelyetet ősidők óta számos orvosi célra használtak. Caddies általában megtalálható Indiában, Ománban és Észak-Afrikában. Az extraktum kivonat a hagyományosan alkalmazott ízületi gyulladásra, fekélyes vastagbélgyulladásra, köhögésre, fekélyekre, asztmára és egyeb emésztő rendszeri problémákra használatos.

Az aromaterápia olyan tudomány, amely nagymértékben foglalkozik az illóolajok hatásával. Csak az USA-ban több mint 17 000 tudományos tanulmány létezik. A legtöbb tanulmányt a tömjén esszenciális olajokról (boswellia) szól. Számos tanulmány megerősítette, hogy a bosweli sav tumorellenes aktivitást mutat húgyhólyag-, cervix- és egyéb ráksejtvonalakban, valamint gyulladáscsökkentő aktivitást. In vitro és állatkísérletek kimutatták, hogy a bosweli savnak gyulladáscsökkentő hatásai (1) és tumorellenes hatásai (2) vannak. A gyulladásgátló hatások által okozott nem-kompetitív gátlását az 5-lipoxigenáz egy kulcsenzim a leukotriének bioszintézisének, amelyek fontos szerepet játszanak a gyulladásos betegségeknél (3). Nem ismeretes a tömjén esszenciális olaj  használatának mellékhatása. A klinikai vizsgálatokból származó adatok arra utalnak, hogy a bosweli sav segített javítani a dyspnoe és az asztmás páciensek rohamán. [4] Segített továbbá javítani a tüneteket a fekélyes vastagbélgyulladásban szenvedő betegekben [3].

Többek között  a legnagyobb előny, tömjén segíti az ízületi fájdalom és az ízületi gyulladás csökkentését, a rák ellen hat, gyorsítja a fertőzések  és a bőr rendellenességeinek elleni védekezést és potenciálisan segít megelőzni az autoimmun betegségeket. A hivatalos rákkezelések, mint például a kemoterápia és a sugárzás gyakran társulnak a kezelés erőteljes mellékhatásaival. Például az agyrákos betegeket gyakran irritálják az agydagadás. Alapértelmezés szerint ezek az emberek kémiai drogot kapnak - dexametazon és más kortikoszteroidok, amelyek kezelik ezeket a duzzanatokat. Ennek az eljárásnak a szövődményei súlyosak. Sokan ma a mérgező túladagolásoktól szenvednek. Sokan tapasztalták a tüneteket, mint például fejfájás, migrén, homályos látás, 2011-ben a Cancer folyóiratban 44 embert értek el a klinikai vizsgálat során, melynek során meghatározták, hogy az agyi ödéma hogyan jelenik meg a tömjén esszenciális olaj használat után (9).

Csodálatos módon a betegek 60% -a tapasztalta az agydaganat 75% -os (vagy annál nagyobb) csökkenését. Ezek az eredmények annyira jelentősek voltak, hogy a tudósok arra ösztönözték az ezzel foglalkozó orvosi csoportot, hogy fontolja meg az erős illóolaj terápiát a szteroidok helyett a rákos betegeknél, akik sugárterápiában részesültek. Reméljük, hogy ezek az információk eljutnak mind a nyilvánosság, mind a rák szakemberei felé. Csak arra gondolhatunk, mi történhet, ha a esszenciális olajokkal több embert gyógyítanak a természetes rákkezelésben.

A Phytotherapy Research által közzétett tanulmányban (10) a tudósok azt találták, hogy a esszenciális olajok jelentősen erősíthetik az immunrendszert. Két alapvető módon történik,  a limfociták elszaporodását (fehérvérsejtek, hogy az elsődleges elem a védelemhez a szervezetben) gátolja, és megakadályozzák a gyulladás elterjedését (ami valószínűleg az elsődleges kockázati tényező a legtöbb krónikus betegségnél).

Ez azt is megmagyarázza, hogy miért hatékonyak az esszenciális olajok az autoimmun betegségeknél, mint például a bronchiális asztma, Crohn-betegség, rheumatoid arthritis és a fekélyes vastagbélgyulladás. Sok tapasztalat megismétli és megerősíti számunkra, hogy az emberiség évezredek óta használatos természeti eszközei sokkal fontosabb szerepet játszhatnak a modern orvoslásban, napjainkban. Meggyőződésem, hogy az esszenciális  olaj az egyik legértékesebb ajándék, amelyet a természet kínál nekünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *